Hypno- & psychotherapie

Bij hypno-/psychotherapie, een van de oudste vormen van psychotherapie, gaat het net als bij coachen om het hier en nu. Maar daarnaast ga je ook op zoek naar het ontstaan van je probleem, jouw overlevingspatronen. Je leert op een andere manier naar jezelf luisteren. Onbewuste gevoelens en overtuigingen worden bewust waardoor nieuwe inzichten en veranderingen ontstaan.

In de moderne hypnotherapie wordt gebruik gemaakt van trance en hedendaagse technieken, als regressietherapie, NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren, RET (Rationeel Emotie Therapie), EFT (Emotional Freedom Techniques), imaginatie, visualisatie, etc. over het algemeen versterkt worden wanneer zij wordt gecombineerd met hypnotherapie.

Trance of Hypnose

Hypnose klinkt misschien griezelig in de oren maar eigenlijk is het een alledaagse ervaring die je regelmatig kan overkomen. Als je bijvoorbeeld zo opgaat in een spannend boek, dat je iemand niet hoort binnen komen; of wanneer je zo aan het dagdromen bent dat je je niet meer bewust bent van je omgeving. Zo’n ervaringen wordt een alledaagse of spontane trance genoemd en is meestal een prettige ervaring.

In de hypnotherapie maken we gebruik van een soortgelijke geconcentreerde aandacht (trance) waarbij afleidende gedachten en/of gevoelens naar de achtergrond verdwijnen. Op die manier kun je je helemaal richten op datgene waaraan je wilt werken.

In hypnose gaan doe je zelf

Elke hypnose is een zelfhypnose. Als hypnotherapeut begeleid ik jou om een omgeving te creëren waarin je gebruik kunt maken van jouw eigen mogelijkheden. Ik doe dit door middel van vragen, opmerkingen, ontspanningsoefeningen en suggesties. De therapie is een samenwerking tussen het onbewuste en bewuste.

In de moderne hypnotherapie blijf je altijd alert en bewust van jezelf tijdens de sessie: jij hebt de controle! Wanneer je maar wilt kun je terugkomen in je normale manier van denken. Niemand kan je dwingen iets te zeggen of te doen wat je niet wilt.