Emotional Freedom Techniques

Elke negatieve ervaring die je vasthoudt, sla je op in je lichaam. Als zo’n nare herinnering weer boven komt, dan voel je dat fysiek. Je krijgt hoofdpijn of andere lichamelijke klachten. Je energiesysteem wordt er door verstoord. EFT is een methode om de verstoringen in je energie te ‘ontstoren.’ Je lichaam komt tot rust, je ontspant en je krijgt weer energie.

‘De oorzaak van alle negatieve emoties wordt veroorzaakt door een verstoring van het energiesysteem van het lichaam’.

Dat gezegde verwoordt de kern van EFT. EFT is een bijzondere vorm van acupunctuur. Er komt geen naald aan te pas, maar de basis is hetzelfde. Bij acupunctuur worden de meridianen in je lichaam gezien als de koppeling tussen lichaam en geest. Door met de vingertoppen te kloppen op de acupunctuurpunten worden je energiemeridianen gestimuleerd. Tegelijk denk je aan die vervelende ervaring, je haalt de negatieve herinnering op. Je focust op deze herinnering.

EFT je haalt de emotionele lading of spanning af van de beladen herinneringen. Je voelt de pijn en de angst niet meer, je kunt deze loslaten en vergeten waardoor je weer vrij kunt handelen.