Verlies- en rouwbegeleiding

Met verlies raak je iets waardevols kwijt en dan is niets meer hetzelfde…

Kijk in je hart
wanneer je verdrietig bent
kijk dan opnieuw in je hart
en zie dan dat je huilt
om wat je vreugde schonk

Kahlil Gibran


Iedereen krijgt in het leven te maken met verlies. Dat kan gaan om verlies door overlijden, verlies van gezondheid, eigenwaarde, verbroken relatie, ongewild kinderloos, verlies van werk, een huisdier, of ….

Verlies kan zo ingrijpend zijn, dat het leven op zijn kop staat, je weet misschien geen raad met jezelf. De rollercoaster van heftige emoties op verlies is rouw. Rouwen is een natuurlijk proces.

Het is betekenis geven aan het verlies, je aanpassen aan de nieuwe situatie en het daarin verweven van het verlies. Iedereen rouwt op zijn eigen manier. Het is een individueel en uniek proces waar geen protocollen voor zijn. 

Elk verlies geeft verandering en vraagt om aandacht

Omgaan met verlies, emotie(s) en de verandering(en) kan moeilijk zijn. Soms zie je door de bomen het bos niet meer en weet je even niet hoe je je balans kunt hervinden. Worstel je met gevoelens van eenzaamheid, angst, machteloosheid en boosheid?  Dan is het eigenlijk normaal om hulp te vragen.

Als coach/therapeut begeleid ik jou in een veilige omgeving stap voor stap in jouw tempo het verlies in je leven te verweven waardoor je weer de regie over je leven kunt oppakken.

Er is ruimte voor jouw gevoelens en gedachten. We staan o.a. stil bij de invloed van jouw verhaal op jouw leven waardoor je inzicht krijgt in je eigen persoonlijkheid.


‘Een proces met een begin, midden en einde dat zich voltrekt in golven. Het verdriet dat er soms is en dan weer niet. Eerst in hoge golven achter elkaar, later met meer vlakke stukken, met op onverwachte momenten een tsunami van verdriet of andere rouwgevoelens.’

Manu Keirse ‘vingerafdruk van verdriet’

 

Heb je behoefte aan meer informatie of vragen wat ik voor je kan betekenen? Wil je een afspraak maken?

neem gerust contact op