PRAKTIJK VOOR COACHING EN HYPNO- / PSYCHOTHERAPIE
ATIE ANDRIESSEN

Focus op het leven

Visie
Atie Andriessen heeft de kolibrie als symbool voor haar praktijk gekozen. De kolibrie is het kleinste vogeltje ter wereld, maar heeft misschien wel de meest intensieve levensstijl. De kolibrie is de enige vogel op de wereld die vooruit, achteruit en loodrecht omhoog kan vliegen. Hij kan zelfs stil blijven staan in de lucht. De kolibrie is intens, kleurig, krachtig en vooral vrij!

Als mens kun je je klein, verdrietig, onmachtig en opgesloten voelen. Atie wil je helpen om je weg terug te vinden, om je weer vrijer, vrolijker en krachtiger te voelen en om weer kleur te geven aan je leven.

Word zelf als een Kolibrie!

Jij staat centraal
Therapie en coaching zijn bij Atie Andriessen gebaseerd op wederzijds vertrouwen; het moet klikken. Jij staat centraal als volwaardig mens. Jouw diepste roerselen en meest intieme gedachten zijn bij haar veilig. Er is respect voor alles wat er in jouw leven is geweest en voor dat wat er nu is. Alles mag er zijn.

Focus op het leven
Je lichaam heeft soms eerder door dat er iets is dat je dwars zit dan jijzelf. Je voelt je gespannen, moe, niet tevreden met jezelf en je omgeving. Maar wat er nu precies met je aan de hand is, is niet duidelijk, al voel je fysiek dat er iets niet in orde is.
Door te leren focussen, leer je luisteren naar de signalen die je lichaam je geeft. Je geeft aandacht aan iets wat jij voelt van binnen, maar waarvan je nog niet precies weet wat het is. Je hoeft er nog geen oordeel over te hebben en ook niet direct een oplossing voor te vinden. Eerst moet dat gevoel de kans krijgen om zijn ‘verhaal’ te vertellen.
Focussen betekent niet dat je allerlei gevoelens en emoties opnieuw beleeft; je hoeft niet allerlei verklaringen te vinden voor wat je voelt.
Focussen maakt je duidelijk wat belangrijk is in het leven, waar het echt om gaat.
Je gevoel is een samenspel van lichaam en geest, door het focussen kom je erachter wat je echt voelt en wilt. Je krijgt de ruimte om te groeien en je verder te ontwikkelen; je kunt steeds meer echt worden wie je bent.
Atie gebruikt het focussen in alle methoden waar ze mee werkt; het is geen therapie op zich, maar een goede, heel belangrijke aanvulling daarop.

Ieder mens is een uniek wezen
Alle antwoorden en oplossingen op zijn vragen kan hij vinden in zichzelf.
Soms is het moeilijk om zelf de kracht te vinden om je problemen of klachten op te lossen. Dan biedt Atie Andriessen jou de helpende hand.
Als therapeute begeleidt zij haar cliënten om op een verantwoorde manier een eigen weg te vinden naar oplossingen. Hierdoor krijg je inzicht in jezelf én inzicht in jouw eigen mogelijkheden. Op die manier worden problemen uitdagingen.
Bij Atie kun je therapie volgen en je kunt er terecht voor coaching. Therapie en coaching zijn twee verschillende zaken en het is afhankelijk van de problemen die je ervaart voor welke van de twee je kiest.

Therapie
Als je in therapie gaat krijg je inzicht in het ontstaan van je klachten. Je gaat op zoek naar de oorzaak van je problemen. Therapie is een innerlijke ontdekkingsreis!

Coaching
We leven in een drukke, hectische tijd. Niet zelden gebeurt het dat we zo druk zijn dat we onszelf daarbij vergeten. Een goede coach zet je weer op het spoor naar jezelf. Je laat het verleden voor wat het is en werkt naar een toekomst waarin je eigen doelen stelt en die probeert te bereiken. Het voelt als een soort thuiskomen bij jezelf.

Methoden
Atie maakt gebruik van verschillende manieren van behandelen. Ze kunnen afzonderlijk worden toegepast, maar ook gecombineerd. Belangrijk is dat de behandeling helemaal is gericht op jou en jouw klachten. Want ook al lijken klachten nog zo op elkaar, ieder mens is anders en ieder mens verdient een speciaal voor hem of haar passende behandeling.

 

naar boven